Vervolg

Terug naar de pagina Nieuws

Beschouwingen 2017 door Elly Breed

2015-2016, twee jaren waarin veel gebeurde met de mensheid, sterke kosmische energieën die ons moesten helpen om wakker te worden, weer terug voor zover mogelijk bij ons zelf te komen en op te ruimen wat niet meer bij ons mensen past. Niet bij het bewustzijn van de mensheid van nu en de spirituele mens. Het kwaad maakte en maakt nog grote schade, oorlog egoїsme, en wil de macht houden over. Maar de mens (ziel en geest) behoort vrij te zijn in respect, liefde en vrede te leven. Alles wat ons in de greep houdt, macht over ons uitoefent , vervuilend werkt op lichaam en geest, ons tegenhoudt om de mens in onze medemens te zien, ons beperkt om te zijn wie we zijn, kinderen van licht, kosmische wezens, bewuste wezens, zal gaande weg verdwijnen. We zullen leren om positief en ten goede aan alles gebruik te maken van de goddelijk liefdeskracht en de scheppende macht.

Want God heeft aan de mensheid de aarde in beheer gegeven. Wat maken wij er van?
We hebben met 2016 een cyclus van negen jaar afgesloten, en zijn een nieuwe cyclus begonnen. We zijn er nog lang niet er moet nog ontzettend veel gebeuren, beetje bij beetje worden we wakker. Ik hoorde zelfs op de tv dat de mensen terug gaan komen, vooral de jongelui, van het sociaal media gebruik, ook dat is een negatief gebruikte energie die macht over ons uitoefent.

En we gaan er in mee. We beginnen nu te zien wat het met ons doet. We gaan nu kijken hoe het anders kan en nieuwe plannen maken en uitwerken voor de komende negen jaar. Die niet nu, maar gaande weg tot uitdrukking komen. Er wordt nu pionierswerk verricht. Onder andere kijken hoe we gaande weg tot vrede kunnen komen in de wereld .We zien dit jaar nog wel ik-krachten aan het werk die zeggen; ieder voor zich is beter. Maar uiteindelijk zullen we toch moeten samenwerken met anderen. Want samen ben je sterk. Dit jaar ligt het accent nog op onafhankelijkheid dat is niet slecht want we mogen laten zien dat we er toe doen. Laat ieder land, ieder mens zijn waarde laten zien. Alleen de ik-vorm mag niet negatief zijn, want uiteindelijk moeten we het toch samen doen. Eén wereld, één mensheid.
Er zullen veranderingen plaatsvinden, gaandeweg september komen vreedzame oplossingen voor oorlogsgeweld, aanslagen etc binnen handbereik, die pas later, hopelijk in 2018, tot stand kunnen komen. We moeten met wat meer vertrouwen naar de toekomst leren kijken en dat begint bij ons zelf. De positieve energie sterk maken . Meer naar buiten gaan de natuur in om tot rust te komen, ons zelf meer positief voeden naar lichaam en geest en het doel voor ogen houden. En dat is toch een betere wereld?  

Respect, liefde, vrede, delen met elkaar. Het ik-denken wat in 2017 nog volop in de lucht hangt is, bedoelt om naar jezelf te kijken. Geen mee-loper te worden, dus onafhankelijk, luisterent naar je hart. Je eigen kracht weer te ontdekken als mens ,als land, om van daar uit energie te bundelen en samen tot vreedzame oplossingen te komen, in het landsbelang, en samenwerking in wereldbelang, ten goede aan de mensheid.
Soms gaan we het verkeerde pad weer op. Dan zal de kosmos er alles aan doen om ons wakker te schudden uit de illusie, ons weer ziende te maken. Alle verandering in verband met evolutie gaat stapsgewijs met allerlei leer processen. Maar er is een kentering ten goede gaande. Het licht der Goddelijke liefdeskracht verlaat ons nooit, maar het is aan ons of we het toelaten of de rug toe keren.

Er is nog steeds onrust in ons land en dat is niet zo gek met alle dreigingen van terrorisme om ons heen. Ik zie geen aanslagen in ons land. Nederland is te klein, ze hebben het meer voorzien op grotere landen die politiek meer in het spotlicht staan.

Maar laten we wijs blijven en ons zelf niet gek laten maken. De neiging om de materie de hand te geven ligt op de loer nu het economisch weer wat beter gaat. Laten we alles de tijd geven, geduld zeggen de Tarot-kaarten. We verbreken de cirkel waarin we gevangen zitten alleen door bij ons zelf te blijven. Discipline, normen en waarden daar zijn we nog wel eens bang voor. Laten we ons niet meeslepen door mooie politieke beloftes, sommige politici zijn daar goed in. Volg je hart in het belang van allen. De wereld ligt aan onze voeten want Nederland doet het zo slecht nog niet ook in 2017. We moeten ons vertrouwen sterken en de juiste keuzes maken. We zijn het nieuwe pad al ingeslagen afgelopen jaar en mogen nu onze wilskracht inzetten en het doel voor ogen houden. Daar vinden we dit jaar het gereedschap voor om in deze negen jarige cyclus vooruitgang te boeken en te leren zien wat echt belangrijk is.

De winter is net begonnen en is nog niet over, ik heb sneeuw zien vallen en een witte wereld.

Uiteindelijk komt alles goed, het komt zoals het komt. Toeval bestaat niet, we gaan er voor, met God’s zegen wensen we allen een gezond en liefdevol 2017. Vergeet niet om van jezelf te houden en te genieten van het leven, wat vaak in de kleine dingen zit. Samen zijn we sterk.

 

Tot slot trek ik een inspiratie kaart:

Geloof in universele timing.

Je moet geloven in het Universum dat geschapen is en geleid wordt door een intelligentie die groter is dan jouw ego. Een universum waarin geen toeval bestaat. Als de tijd gekomen is voor een idee of een plan kan dat niet worden gestopt.

En ook het omgekeerde is waar, een idee waarvoor de tijd nog niet is gekomen, kan niet worden gerealiseerd. Dus geloof in universele timing.

 

Een spirituele groet, met Liefde.

Elly Breed, spiritueel leidster Espirit

Terug naar de pagina Nieuws

 

   

© 2014 Spiritueel Centrum Espirit, Lelystad. Alle rechten voorbehouden.