Seizoen 2017-2018

 

Aanvang avondcursussen: 19.30 tot 22.00 uur (tenzij anders vermeld).
Aanvang weekendcursussen: 10.00 tot 17.00 uur.

 

maandag 
11 september 2017 
Intuïtieve Ontwikkeling 2  gestart
zaterdag
23 september 2017
Workshop Chi Neng Oigong afgerond
donderdag 
5 oktober 2017 
Intuïtieve Ontwikkeling 1 gestart
weekend
21 oktober 2017 
Spiritueel Genezen 1 (basis) afgerond
donderdag
9 november 2017 
Esoterie 2 afgerond
maandag
5 februari 2018
Meditatie 1 afgerond
weekend 
3/4 maart 2018 
Spiritueel Genezen 2 (vervolg) gestart

 

Inschrijven
Intuïtieve Ontwikkeling 1 (basis-/kennismakingscursus) (16 avonden)

Vraagt u zich wel eens af, wat is “paranormaal” en zit dat ook in mij? Bent u gevoelig of weet u geen raad met de “dingen” die u ziet of meemaakt of bent u er bang voor? Bij Espirit laten we zien dat “paranormaal” normaal is en dat ieder mens mooie gaven en talenten bezit, waar wij u een spirituele kijk op geven en u er mee om leren gaan. In deze cursus maakt u kennis met diverse disciplines op het gebied van spiritualiteit, zoals psychometrie, zandlezen, pendelen, inspiratief tekenen en meditatie. Theorie en praktijk wisselen elkaar af. Daarnaast leert u ook over God (de bron van Licht en Liefde) en de Kosmos, Gedachtenkracht, Helpers en Mediumschap. Aan het eind van de cursus, heeft u een redelijk goed beeld over de gaven van helder zien, horen en voelen en de spirituele kijk op het leven en de Kosmos. De cursus is opgedeeld in een aantal modules die door diverse ervaren docenten worden gegeven. Een echte aanrader!

- Docenten: Elly en Simon Breed, Marjon Kuik, Birgitta Hogenbirk.
- Assistente: Astrid van der Kolk.

- Cursusprijs*: € 165,- (inclusief donateurschap).

- Startdatum: donderdag 5 oktober 2017, op donderdagavond, iedere 14 dagen.

- Aanvang cursus: 19.30 - 22.00 uur.

- Plaats: Spiritueel centrum Espirit, Hoek van 't IJ 29, Lelystad.
Inschrijven

terug naar boven


Intuïtieve Ontwikkeling 2 (vervolg) (10 avonden + 4 avonden Esoterie 2)
- Docente: Elly Breed.
- Assistenten: Birgitta Hogenbirk en Marjon Kuik.

- Cursusprijs*: € 160,- (€ 140,- voor donateurs). Dit is inclusief de Esoterie lessen.

- Startdatum: maandag 11 september 2017, op maandagavond, iedere 14 dagen.

- Aanvang cursus: 19.30 - 22.00 uur.

- Plaats: Spiritueel centrum Espirit, Hoek van 't IJ 29, Lelystad.

Inschrijven

terug naar bovenEsoterie 2 (Kosmische kennis) 4 avonden

samen met cursisten Intuïtieve Ontwikkeling 2
Deze cursus is zowel voor de cursisten Intuïtieve Ontwikkeling 2 (module C) als voor iedereen die de Intuïtieve Ontwikkeling niet volgen, maar wel geïnteresseerd zijn in de Kosmische kennis.

Onderwerpen: Waarheid en Illusie, Lichtgebieden, Hiërarchie der engelen en de laatste avond evaluatie en vragen.

- Docente: Elly Breed.
- Cursusprijs*: € 80,- (€ 60,- voor donateurs).

- Startdatum: donderdag 9 november 2017 en maandag 13, 20 en 27 november 2017.

- Assistenten:   Birgitta Hogenbirk en Marjon Kuik.

Inschrijven

terug naar boven

Workshop Chi Neng Qigong
Chi Neng Qigong is een Chinese meditatieve bewegingsleer die over de hele wereld beoefend wordt. Deze Qigong-vorm is bekend en geliefd vanwege zijn schoonheid en effectiviteit. De eenvoudige oefeningen stimuleren uw levensenergie en maken dat u ontspannen en krachtig in het middelpunt van uw eigen leven kunt staan. Ze zijn effectief en eenvoudig en geschikt voor jong en oud om gezond te worden en te blijven met een verrassend snel resultaat. Het bijzondere ervan is dat u leert de energie van de natuur te benutten, niet alleen voor uw lichaam, maar ook voor uw geest. De oefeningen maken u ontspannen en krachtig. Het draait om het laten stromen van de levensenergie (ook wel chi of qi genoemd) en op die manier de balans in lichaam en geest te herstellen en te bevorderen.

Sandra is een professionele instructrice die al vele jaren workshops Chi Neng Qigong geeft in bedrijven, gemeentes en privé. De laatste jaren wordt er steeds meer aandacht in onze westerse wereld gegeven aan deze bewegingsleer, zowel via tijdschriften als via de tv. Vanavond geeft Sandra verdere uitleg over Chi Neng Qigong en gaat u het ook zelf beoefenen.

Haar motto is: Lichaam ontspannen en geest stabiel. Geest ontspannen en lichaam stabiel.

- Docent: Sandra Ruben.

- Kosten*: € 45,- (€ 35,- voor donateurs).

- Aanvang workshop: 13.00 - 17.00 uur.

- Plaats: Spiritueel centrum Espirit, Hoek van 't IJ 29, Lelystad.

Inschrijven
terug naar boven


Spiritueel Genezen 1 (basis)
Spiritueel Genezen is de oudste geneeswijze die de wereld kent en aan ieder mens gegeven. De geneeswijze door handoplegging, die ons weer door Jezus werd getoond, maar altijd is geweest. Het is overgave aan de Kosmisch Genezende Liefdeskracht, je laten leiden door God en de Engelen van het Licht (Helpers). Waardoor de Kosmische Goddelijke Liefdesstroom vrij door ons heen kan stromen en waardoor genezing plaats kan vinden. We leren goed in te voelen, zodat we de cliënt advies kunnen geven om dit een volgende keer te voorkomen en bewuster met één en ander om te gaan. We leren als genezer met deze Energieën om te gaan, ook met de hulpmiddelen ons aangereikt door de Kosmos. We leren met onze Helpers samen te werken en de impulsen juist te vertalen. en goed door te geven. Dan werken we zuiver en zijn een goed instrument. We laten de eer van het Genezen aan God. Is het moeilijk om dat te leren? Kan dat alleen als je de gave hebt? Ik zou er wel iets mee willen doen, maar hoe pak ik dat aan? Komen deze vragen u bekend voor? Deze cursus kan gevolgd worden door mensen die in het Spiritueel/Geestelijk Genezen geïnteresseerd zijn en er meer over willen weten. De cursus wordt gegeven in een weekend. Wij gaan er van uit dat deze gave in ieder mens aanwezig is. Cursusonderdelen zijn ziektebeelden, esoterische anatomie, aanvoelen en invoelen, werken met Kosmisch (Genezende) Liefdeskracht, oefenen bij medecursisten, ethiek en instelling voor de genezer. Al met al een intens maar inspirerend weekend.

- Docenten: Simon en elly Breed.
- Assistenten: Marjon Kuik en Astrid van der Kolk.

- Cursusprijs*: € 110,- (€ 90,- voor donateurs).

- Datum: weekend 21 en 22 oktober 2017.

- Aanvang cursus: 10.00 - 17.00 uur.

- Plaats: Spiritueel centrum Espirit, Hoek van 't IJ 29, Lelystad.
Inschrijven

terug naar boven

U leert wat mediteren is en de boodschap van de ziel te ontvangen. Velen ervaren hoe het leven met al zijn activiteiten uitloopt op een grote leegte, stress of overspanning, als we ons niet af en toe de rust gunnen om bij onszelf en belevenis van het leven stil te staan. Hierbij kan meditatie een fijn hulpmiddel zijn.
Het ontbreekt de mens vaak aan innerlijke rust nu hij daar meer dan ooit behoefte aan heeft. In rust en ontspanning van lichaam en geest kan men weer werkelijk tot zichzelf komen en vanuit ons ware Zijn, ziel en geest, weer de kracht en de boodschap ontvangen, verbonden met de kosmische liefdeskracht. Meditatie is vanuit je kern contact maken met de kosmos en van daaruit ontvangen. In deze cursus maakt u kennis met verschillende vormen van meditatie die niet alleen worden uitgelegd maar ook beoefend. 

Onder deskundige leiding van Elly Breed met assistentie van Marjon Kuik.

- Docenten: Elly Breed.
- Assistenten: Marjon Kuik.

- Cursusprijs*: € 110,- (€ 90,- voor donateurs).

- Datum: maandag 5 februari 2018, ma 12/02, ma 19/02, ma 26/02, ma 12/03 en ma 26/03/2018.

- Aanvang cursus: 19.30 - 22.00 uur.

- Plaats: Spiritueel centrum Espirit, Hoek van 't IJ 29, Lelystad.
Inschrijven

terug naar boven

 

Spiritueel Genezen 2 (vervolg) (weekend + 4 avonden)
Dit is een vervolg cursus op de cursus spiritueel genezen 1 en biedt u de mogelijkheid zich verder te ontwikkelen in het spiritueel genezen. In deze cursus leert u alles over de esoterische anatomie (aura, chakra en energiebanen). De aura vormt een ovaal beschermend omhulsel rondom het fysieke lichaam, terwijl de chakra's de universele levensenergie uit de Kosmos opnemen en via de energiebanen verdelen over het lichaam. Emoties en lichamelijke aandoeningen kunnen ervoor zorgen dat de energiestromen geblokkeerd raken, met als gevolg disharmonie en ziekte. In deze cursus leert u blokkades op te sporen, te analyseren en te behandelen.

Het praktijkgerichte gedeelte is een verdieping van bovengenoemde en geeft achtergrond informatie voor diegene die misschien een (bescheiden) praktijk willen beginnen. Dit gedeelte van de cursus bereid je voor om praktijkgericht te werken met alle ins en outs die erbij komen kijken. Je oefent niet alleen op elkaar, maar er zijn ook praktijkavonden met patiënten van buiten.
U werkt als genezer met Kosmische energie vanuit God's Liefdekracht, om genezing te brengen en ook het zelfhelende vermogen, dat ieder mens in zich heeft, te activeren.

- Docenten: Elly en Simon Breed.

- Cursusprijs*: € 160,- (€ 140,- voor donateurs).

- Startdatum: weekend 3 en 4 maart, avonden op do 15/03, wo 21/03, wo 28/03 en do 5/04/2018.

- Aanvang cursus: weekend van 10.00 - 17.00 uur, avonden van 19.30 - 22.00 uur.

- Plaats: Spiritueel centrum Espirit, Hoek van 't IJ 29, Lelystad.
Inschrijven

terug naar boven

 

Wijzigingen voorbehouden.

Nadere informatie: cursusadministratie, telefoonnummer 0321 - 38 20 25 of aanmelden jan.kuik@espirit.nl.

* De betaling in termijnen van de cursussen is mogelijk met een automatische incasso.

   

© 2014 Spiritueel Centrum Espirit, Lelystad. Alle rechten voorbehouden.