Cursusvoorwaarden

Inschrijving

Inschrijving voor cursussen is alleen mogelijk door middel van een volledig ingevuld inschrijfformulier of via internet. Na ontvangst van uw aanmeldingsformulier ontvangt u een bevestiging. Bij inschrijving dient u € 20,00 aan te betalen. De inschrijving voor de cursus is pas definitief als de aanbetaling is voldaan. Indien de door uw gewenste cursus is volgeboekt kunt u op de wachtlijst worden geplaatst voor de volgende cursus. Het inschrijfgeld zal worden gerestitueerd indien u hier geen gebruik van maakt. 

Cursusduur

Inschrijving geldt voor één cursusjaar. Het cursusgeld is per cursusjaar verschuldigd. Na een onderbreking van de cursus dient u zich OPNIEUW in te schrijven voor het vervolg. Bij de meerjarige cursussen is er een automatische inschrijving voor het vervolg.

Cursusgelden

Het restant van het cursusgeld dient te zijn betaald op ING rekening NL38 INGB 0000 7541 90 t.n.v. Espirit, Hoek van ’t IJ 29 Lelystad, of contant te voldoen op de cursusavond vóór aanvang van de eerste les. Bij éénmalige incasso wordt het cursusgeld ca 2 weken voor aanvang van de cursus geïncasseerd en kan niet worden herroepen. Waar korting is vermeld, is dat alleen van toepassing voor donateurs.

Annulering

Annuleringen dient u zo spoedig mogelijk schriftelijk aan de cursus administratie door te geven. Bij annulering binnen 4 weken voor aanvang van de cursus wordt het volledige bedrag in rekening gebracht. Restitutie van het cursusgeld kan alleen worden verleend als de vrijgekomen plaats kan worden opgevuld. In geen enkel geval wordt de aanbetaling terugbetaald. 

Algemeen

Cursussen gaan alleen door als het vereiste aantal deelnemers is bereikt. Bij onvoldoende deelnemers houdt Espirit zich het recht voor de cursus uit te stellen. Bij uitstel door Espirit, blijft u op de deelnemerslijst staan en wordt de cursus ingepland op een latere datum als het vereiste aantal deelnemers is bereikt. 
Weekend cursussen zijn exclusief lunch. Voor koffie, (kruiden)thee, bouillon en fruit wordt gezorgd.
Bij onvoorziene omstandigheden beslist het bestuur.

Cursussen

De cursussen worden gegeven door ervaren docenten:


Elly Breed, Simon Breed, Astrid van der Kolk, Marjon Kuik en Birgitta Hogenbirk 

De cursussen die elk seizoen worden gegeven:
- Intuïtieve Bewustwording 1 (oriëntatie)
- Intuïtieve Bewustwording 2 (vervolg)
- Intuïtieve Bewustwording 3 (gevorderden)
- Esoterie (onderdeel van Intuïtieve Bewustwording 2 en 3)

Het cursus aanbod dat elk seizoen wisselt is:
- Spiritueel genezen 1 (basiscursus)
- Spiritueel genezen 2 (aura en chakra healing en praktijkgericht werken)
- Meditatie 1 (basis)
- Meditatie 2 (gevorderden)
- Inspiratief tekenen
- Mandala tekenen
- Tarotkaart leggen (Rider tarot)
- Kosmische tonen (Esoterie module)

Als er voldoende belangstelling is voor een andere cursus is er de mogelijkheid om die in te plannen. Dit kunt u aangeven bij deDit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Voor elke cursus wordt een (deel)certificaat afgegeven, mits er voldoende lessen zijn gevolgd. Meer informatie is te verkrijgen in het centrum, de cursusadministratie en het programmaboekje.

Cursisten die even een break willen bij de Intuïtieve Bewustwording, en op een later tijdstip weer verder te gaan opgelet! Kijk goed op het cursusrooster welke modules je al hebt gedaan en kijk wanneer je verder kunt met je volgende module. Voorbeeld: als je B en C hebt gedaan kun je pas weer verder als module A wordt gegeven.

Cursussen bij Espirit 

Klik hier voor de Cursussen die dit seizoen worden gegeven en de prijzen.

Voor de cursusvoorwaarden klik hier..

Reviews van cursisten. 

 

Test formulier

Cursussen seizoen 2021-2022

Intuïtieve Bewustwording 1 (basis-/kennismakings-cursus)

Vraagt u zich wel eens af, wat is “paranormaal” en zit dat ook in mij? Bent u gevoelig of weet u geen raad met de “dingen” die u ziet of meemaakt of bent u er bang voor? Bij Espirit laten we zien dat “paranormaal” normaal is en dat ieder mens mooie gaven en talenten bezit, waar wij u een spirituele kijk op geven en u er mee leren omgaan. In deze cursus maakt u kennis met diverse disciplines op het gebied van spiritualiteit, zoals psychometrie, meditatie, pendelen, spiritueel tekenen, spiritueel genezen en zandlezen. Theorie en praktijk wisselen elkaar af. Daarnaast leert u ook over God (de bron van Licht en Liefde) en Jezus, Meditatie en Gedachtenkracht. Aan het eind van de cursus, heeft u een redelijk goed beeld over de gaven van helderzien, -horen en -voelen en de spirituele kijk op het leven en de Kosmos. De cursus is opgedeeld in een aantal modules die door diverse ervaren docenten worden gegeven.
- 13 lessen op donderdagavond
- start: donderdag 14 oktober 2021 (iedere 14 dagen)
- sluiting: donderdag 21 april 2022
- docenten: Elly en Simon Breed, Birgitta Hogenbirk en Marjon Kuik
- stagiaire: Astrid van der Kolk
- kosten: € 190,50 (incl. donateurschap sept t/m dec)*
Het cursusgeld voor de cursus Intuïtieve Bewustwording 1 (basis) is inclusief het donateurschap van het lopende kalenderjaar (sept t/m dec). Dat houdt in dat u in januari van het volgende jaar een email ontvangt voor de donateursbijdrage voor het nieuwe kalenderjaar of u geeft (bij voorkeur) toestemming voor een automatische incasso.
Aanmelden bij de Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Intuïtieve Bewustwording 2 (vervolg)

Een uitbreiding c.q. verdieping van de gaven en meer praktische oefeningen. Leren omgaan met energieën, vertalen wat je voelt, ziet en hoort, luisteren naar je intuïtie, samen te werken met je helper en je gaven te gebruiken zoals ze zijn bedoeld, ten dienste van Licht en de medemens. Daarnaast zijn er drie lesavonden Esoterie waarop thema’s als Evolutie, Helpers en Mediumschap worden toegelicht en besproken. In de cursus is ook een aantal Spirituele Thema-avonden en Lichtbijeenkomsten opgenomen. Deze bijeenkomsten dragen bij aan je Intuïtieve Bewustwording en je Geestelijke groei en zijn daarom een wezenlijk onderdeel van de cursus. Dit is een cursus die twee jaar (modules A en B) beslaat en afgesloten wordt met een eindcertificaat.
- 14 lessen op maandagavond
- start: volgend seizoen (september 2022) (iedere 14 dagen)
- sluiting: volgend seizoen (mei 2023) 
- docenten: Elly Breed, Birgitta Hogenbirk en Marjon Kuik
- kosten: € 189,- (voor donateurs € 179,-)*
Aanmelden bij de Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. 

Intuïtieve Bewustwording 3 (gevorderden) + Esoterie 3 

Een verdere verdieping van de gaven en een uitbreiding van de Esoterische kennis. Er wordt aandacht besteed aan inspiratief spreken (channelling) en zaalwerk, mediumschap, de ins en outs van een praktijk. Deze cursus beslaat drie jaar (modules A, B en C) en wordt afgesloten met een eindcertificaat.
- 15 lessen op maandagavond
- start: maandag 13 september 2021 (iedere 14 dagen)
- sluiting: maandag 23 mei 2022
- docente: Elly Breed
- kosten: € 202,50 (voor donateurs € 192,50)*. Dit is inclusief de Esoterie lessen
Aanmelden bij de Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. 

Esoterie 3 Kosmische kennis (4 avonden) 

Deze cursus is zowel bedoeld voor de cursisten Intuïtieve Bewustwording 3 (module A) als voor iedereen die de Intuïtieve Bewustwording niet volgen, maar wel geïnteresseerd zijn in de Kosmisch kennis.
Onderwerp: Kosmische Tonen, Evaluatie en vragen.
- 4 lessen op maandagavond
- start: seizoen 2022-2023 (gewijzigd).
- docente: Elly Breed
- kosten: € 90,- (voor donateurs € 80,-)* 
Aanmelden bij de Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Oud Cursisten van Intuïtieve Bewustwording

Voor velen die de cursus Intuïtieve Bewustwording hebben afgerond ontstaat erna soms een leegte. Door deze cursus hopen we te voorzien in een invulling door bijvoorbeeld channelling, tekenen, etc. We kijken zeker de eerste lessen welke behoefte er is aan leerstof, die we gaan aanbieden voor de toekomst. Het wordt met elkaar samenwerken om tot een mooi programma en een sfeervol samenzijn te komen.
- 3 lessen
- start: wordt gestart bij voldoende aanmeldingen.
- docent: Elly Breed
- kosten: € 67,50 (voor donateurs € 57,50)*
Aanmelden bij de Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. 

Numerologie – Kosmische getallenleer 

Numerologie is de kennis en de energie van de getallen en is verbonden met de universele wetten van harmonie. Deze leer komt vanuit de Kabbala en is zeer oud. Zo heeft iedere letter van het alfabet een bepaalde energiewaarde, omgezet in een getalswaarde, waaruit uw geboortenaam, roepnaam enzovoorts is samengesteld. Hieruit is uw hele Zijn, karma, lot, gaven en talenten en meer af te lezen. Het is eenvoudig rekenwerk wat ook met een rekenmachine gedaan kan worden. Maar ook uw intuïtie en kosmische inspiratie mag hierbij niet ontbreken en is zeer belangrijk. Een mooie en eenvoudige manier om uzelf en uw leven beter te leren kennen, maar ook anderen te helpen meer inzicht te verkrijgen in hun Zijn en levensbestemming.
- 6 lessen
- start: nieuwe seizoen 2022-2023, u kunt zich al aanmelden.
- docent: Elly Breed
- kosten: € 160,- (voor donateurs € 150,-)* 
Aanmelden bij de Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Spiritueel Tekenen (laatste kans)

Dit is de laatste keer dat Simon Breed deze mooie cursus zal geven, dus geef u op en mis het niet. Iedereen kan tekenen, alleen maakt de één wat mooiere tekeningen dan een ander. In de cursus Spiritueel Tekenen leert u tekenen vanuit uw innerlijk. Naast de verschillende oefeningen en vormen van inspiratief werken, wordt er ook aandacht besteed aan materiaalkennis, kleurbetekenis en symboliek. Een leuke cursus die onder leiding staat van Simon Breed, die al vele jaren auratekeningen maakt.
- 6 lessen
- start: vrijdag 28 januari 2022, iedere vrijdagochtend van 09.30-12.00 uur
- docent: Simon Breed
- kosten: € 135,- (voor donateurs € 125,-)
Aanmelden bij de Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Meditatie 1 (basis) 6 avonden

U leert wat mediteren is en de boodschap van de ziel te ontvangen. Velen ervaren hoe het leven met al zijn activiteiten uitloopt op een grote leegte, stress of overspanning, als we ons niet af en toe de rust gunnen om bij onszelf en de belevenis van het leven stil te staan. Hierbij kan meditatie een fijn hulpmiddel zijn. Het ontbreekt de mens vaak aan innerlijke rust, nu hij daar meer dan ooit behoefte aan heeft. In rust en ontspanning van lichaam en geest kan men weer werkelijk tot zichzelf komen en vanuit ons ware Zijn, Ziel en Geest, weer de kracht en de boodschap ontvangen, verbonden met de Kosmische Liefdeskracht. Meditatie is vanuit je kern contact maken met de Kosmos en van daaruit ontvangen. In deze cursus maakt u kennis met verschillende vormen van meditatie, die niet alleen worden uitgelegd, maar ook worden beoefend.
- 6 lessen
- start: wordt gestart bij voldoende aanmeldingen.
- docent: Elly Breed
- stagiaire: Marjon Kuik en Astrid van der Kolk
- kosten: € 135,- (voor donateurs € 125,-)*
Aanmelden bij de Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Spiritueel Genezen 1 (basis) (weekend)

Spiritueel Genezen is de oudste geneeswijze die de wereld kent en aan ieder mens gegeven. De geneeswijze door handoplegging, die ons weer door Jezus werd getoond, maar altijd is geweest. Het is overgave aan de Kosmisch Genezende Liefdeskracht, je laten leiden door God en de Engelen van het Licht (Helpers). Waardoor de Kosmische Energie vrij door ons heen kan stromen en waardoor genezing plaats kan vinden. We leren goed in te voelen, zodat we de cliënt advies kunnen geven om dit een volgende keer te voorkomen en bewuster met het één en ander om te gaan. We leren als genezer met deze Energieën om te gaan, ook met de hulpmiddelen ons aangereikt door de Kosmos. We leren met onze Helpers samen te werken en de impulsen juist te vertalen en goed door te geven. Dan werken we zuiver en zijn een goed instrument. We laten de eer van het Genezen aan God.
Is het moeilijk om dat te leren? Kan dat alleen als je de gave hebt? Ik zou er wel iets mee willen doen, maar hoe pak ik dat aan? Komen deze vragen u bekend voor? Deze cursus kan gevolgd worden door mensen die in het Spiritueel/Geestelijk Genezen geïnteresseerd zijn en er meer over willen weten. De cursus wordt gegeven in een weekend. Wij gaan er van uit dat deze gave in ieder mens aanwezig is. Cursusonderdelen zijn ziektebeelden, esoterische anatomie, aanvoelen en invoelen, werken met Kosmisch (Genezende) Liefdeskracht, oefenen bij medecursisten, ethiek en instelling voor de genezer. Al met al een intens maar inspirerend weekend.
- Datum: weekend van 14 en 15 mei 2022
- docenten: Simon en Elly Breed
- stagiaires: Marjon Kuik en Astrid van der Kolk
- kosten: € 140,- (voor donateurs € 130,-)*
Aanmelden bij de Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. 

* Er is een mogelijkheid om de cursus(sen) in twee (of in overleg meerdere) termijnen te betalen via een automatische incasso.

Voor informatie hierover, kunt u terecht bij Herman Kuik
Telefoon 0321-382025 (ma/vr 17.00-18.00 uur).
Email Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
www.espirit.nl (cursusvoorwaarden zie pagina cursussen)

 

Subcategorieën