Spiritueel tekenen

Iedereen kan tekenen, alleen maakt de één wat mooiere tekeningen dan een ander. In de cursus Spiritueel tekenen leert u tekenen vanuit uw innerlijk.

Naast de verschillende oefeningen en vormen van inspiratief werken, wordt er ook aandacht besteed aan materiaalkennis, kleurbetekenis en symboliek. Een leuke middagcursus die onder leiding staat van Simon Breed, die al vele jaren auratekeningen maakt.

Numerologie - Kosmische getallenleer

Numerologie is de kennis en de energie van de getallen en is verbonden met de universele wetten van harmonie. Deze leer komt vanuit de Kabbala en is zeer oud. Zo heeft iedere letter van het alfabet een bepaalde energiewaarde, omgezet in een getalswaarde, waaruit uw geboortenaam, roepnaam enzovoorts is samengesteld. Hieruit is uw hele zijn, karma, lot, gaven en talenten en meer af te lezen.

Het is eenvoudig rekenwerk wat ook met een rekenmachine gedaan kan worden. Maar ook uw intuïtie en kosmische inspiratie mag hierbij niet ontbreken en is zeer belangrijk. Een mooie en eenvoudige manier om uzelf en uw leven beter te leren kennen, maar ook anderen te helpen meer inzicht te verkrijgen in hun zijn en levensbestemming.

Meditatie

- Meditatie 1 (basis)

U leert wat mediteren is en de boodschap van de ziel te ontvangen. Velen ervaren hoe het leven met al zijn activiteiten uitloopt op een grote leegte, stress of overspanning, als we ons niet af en toe de rust gunnen om bij onszelf en de belevenis van het leven stil te staan. Hierbij kan meditatie een fijn hulpmiddel zijn. Het ontbreekt de mens vaak aan innerlijke rust, nu hij daar meer dan ooit behoefte aan heeft. In rust en ontspanning van lichaam en geest kan men weer werkelijk tot zichzelf komen en vanuit ons ware Zijn, Ziel en Geest, weer de kracht en de boodschap ontvangen, verbonden met de Kosmische Liefdeskracht. Meditatie is vanuit je kern contact maken met de Kosmos en van daaruit ontvangen. In deze cursus maakt u kennis met verschillende vormen van meditatie, die niet alleen worden uitgelegd, maar ook worden beoefend.

- Meditatie 2 (vervolg)

In deze vervolgcursus wordt dieper ingegaan in de verschillende vormen en technieken van mediatie. Er wordt ook uitgebreid aandacht geschonken aan de betekenis van de boodschappen die tijdens de verschillende meditaties van binnenuit zijn ontvangen.

Overige cursussen

Spiritueel Tekenen

Iedereen kan tekenen, alleen maakt de één wat mooiere tekeningen dan een ander. In de cursus Spiritueel Tekenen leert u tekenen vanuit uw innerlijk. Naast de verschillende oefeningen en vormen van inspiratief werken, wordt er ook aandacht besteed aan materiaalkennis, kleurbetekenis en symboliek. Een leuke middagcursus die onder leiding staat van Simon Breed, die al vele jaren auratekeningen maakt. 

Mandala tekenen

Een mandala is niet zomaar een tekening in een ronde vorm. Het is een bezielde tekening vol levende energie, die zijn kracht uitstraalt naar diegene waarvoor hij is gemaakt of voor een bepaalde omgeving, bijvoorbeeld de huiskamer of een ander vertrek. Hij wordt inspiratief getekend en gekleurd, dus niet van een voorbeeld of voorgedrukt exemplaar. Tekenen is een deel van de scheppende gave, je creëert iets uit het niets. Met de mandala geef je gestalte aan jouw innerlijk, jouw Zijn, of hoe je in het leven staat en wat het je wil geven. Het helpt je te helen, in je kracht te staan, maakt je bewust van jezelf of je omgeving. Ieder mens kan tekenen want vanuit het innerlijk Zijn is alles mogelijk. Als u zegt: "dat kan ik niet", dan blokkeert u deze mooie en belangrijke gave. Het is een creatieve, inspirerende cursus, die u veel leert over uzelf, die rust geeft en u leert hoe een werkelijk bezielde Mandala te maken. Niet zomaar een tekening in de ronde vorm die daarop lijkt. We hopen dat u ook dit deel van uzelf tot bewustzijn wil laten komen en zo samen met de Kosmos, het Licht en Mijzelf een inspirerend weekend mag beleven.
Elly Breed is de docente voor deze cursus. 

Numerologie – Kosmische getallenleer

Numerologie is de kennis en de energie van de getallen, en is verbonden met de universele wetten van harmonie. Deze leer komt vanuit de Kabbala en is zeer oud. Zo heeft iedere letter van het alfabet een bepaalde energiewaarde, omgezet in een getalswaarde, waaruit uw geboortenaam, roepnaam enzovoorts is samengesteld. Hieruit is uw hele Zijn, karma, lot, gaven en talenten en meer af te lezen. Het is eenvoudig rekenwerk wat ook met een rekenmachine gedaan kan worden. Maar ook uw intuïtie en kosmische inspiratie mag hierbij niet ontbreken en is zeer belangrijk. Een mooie en eenvoudige manier om uzelf en uw leven beter te leren kennen, maar ook anderen te helpen meer inzicht te verkrijgen in hun Zijn en levensbestemming. 

Tarotkaart leggen

In deze cursus wordt gewerkt met de Rider Tarot en omvat de grote Arcana.Je leert de betekenis van de kaarten en praktiseert verschillende leggingen. Om de betekenissen van de kaarten te leren kennen en toe te passen in de verschillende leggingen moet je bij deze cursus rekenen op huiswerk dat gemaakt moet worden.
De docente is Elly Breed die al vele jaren met de Tarotkaarten werkt.