Reviews Intuïtieve Bewustwording 1

Review 1 

Ik heb bij de cursus Intuïtieve Bewustwording 1 een heel fijn jaar gehad. Veel geleerd en vooral erg leuk gehad met een hele leuke groep. Wat mij erg opviel is dat Espirit een heel warm en liefdevol centrum is. Het is voor mij ook erg fijn dat ik hier mijn geloof met het spirituele kan combineren. Ik ga door met de vervolgcursus Intuitieve Bewustwording 2 want ik wil er graag nog meer van leren. Dus voor mij een erg positieve ervaring.

Review 2

De cursus Intuïtieve Bewustwording 1 bij Espirit, een ontdekkingsreis in een veilige omgeving, die veel dingen uit het verleden inzichtelijk heeft gemaakt, bevestigt en een stuk rust in het heden geeft. En ook leuk, leerzaam en interessant is. Op weg naar de volgende cursus.

Review 3

Ik wilde graag iets meer doen met het spirituele, maar wist niet goed wat. Toen kwam deze cursus op mijn pad en ben enthousiast begonnen. Het heeft mij veel goeds gebracht, ik wordt er blij van en het proeft naar meer. De cursus Intuïtieve Bewustwording 2 ga ik er achteraan doen.

Review 4

Als een kers op de taart. Zo voelde ik het bij de lichtbijeenkomst op dinsdagavond 24 mei, zo mooi, liefdevol en inspirerend tegelijk. Een ervaring van overspoelt worden van energie, warmte en compassie dat is wat mij nog bijgebleven is en ook als ik er aan terug denk dit gevoel weer van binnen herken. Het overbrengen van de zielen die het licht niet gevonden hebben en daar getuige van te mogen zijn, is een geweldige ervaring en doet mijn ziel goed, ik weet dat het goed komt. De week ervoor had ik het 1e jaar intuïtieve Bewustwording I Oriëntatie cursus afgerond bij Espirit.

Aan het begin van het seizoen was het even aftasten, wat voor mensen kom ik daar tegen en hoe zijn de docente, hoe gaat het mij in mijn leven verrijken, spannend en inspirerend tegelijk. De docenten zijn allemaal integere, vriendelijke en doortastende stevige persoonlijkheden die je in de loop van het jaar iets beter leert kennen, je leert hun eigenschappen op waarde in te schatten en ze zijn stuk voor stuk uniek en apart, maar allemaal even prettig op hun eigen manier.

Tijdens de 1e les kwam ik een bekende tegen wat meteen goed klikte en fijn was. De eerst volgende vredesmeditatie ook meegemaakt, omdat ik dit graag een keer wil meemaken, het was interessant, heel actueel en ook weer in het licht van verbinding met elkaar en met liefde elkaar ont-moet-en. De lessen die daarna volgden waren praktisch en theoretisch afwisselend ingezet. De ene keer ging je actief iets doen en de andere les werd er het een en ander uitgelegd over spiritueel geloven, het ontstaan van mens en aarde, betekenis van symbolen, etc. De praktische dagen werden ingevuld met tekenen, psychometrie; dat is voorwerpen in je hand nemen en de gedachtes die bij je opkomen delen.

Er zijn lessen die mij meer aanspreken dan de andere, maar alle lessen zijn denk ik belangrijk voor je kennis in spiritualiteit om deze te ontdekken en te ontwikkelen. De lessen zijn om de week, wat wel nodig is voor de verwerking van sommige lessen, het was fijn, en de week erna keek je al weer uit naar de volgende les. En omdat de ene les je meer aanspreekt dan de andere kon je er soms al een beeld bij vormen, maar liep het toch altijd weer anders dan je had verwacht, elke keer een verrassing, maar wel verhelderend.

Wat mij heel erg aansprak afgelopen jaar was spiritueel geloven, ontstaan van mens en aarde, de helpers, tarot kaarten leggen en gedachtekracht. Zo is dit voor een ieder anders, uiteindelijk komt iedereen uit bij iets wat bij hem als persoon past en waarin je je verder wilt ontwikkelen. Gelukkig worden er ook specialisatie workshop en cursussen gegeven en kan je je hier ook voor opgeven, wat ik zeker ga doen.

Daarnaast lees ik geregeld boeken over deze onderwerpen en praat ik er graag met meer mensen over, het geloof wordt groter, sterker voel ik van binnen. Daarnaast bezoek ik regelmatig bijeenkomsten van Yarden die ook sprekers uitnodigen die over dit soort thema´s praten. Al met al heb ik het ervaren als een inspiratief jaar en ga zeker het volgend jaar een vervolg ondernemen.

Dank je wel en tot ziens bij Espirit.