Kerstoverdenking 2022
 
Dit  maal  vanuit de huiskamer, Kerstfeest met ,,Espirit". De kerstboom en het stalletje staan, de kaarsjes branden ,gezellig en sfeervol.....maar..... we missen jullie. Samen het feest van licht vieren ,Stille nacht zingen, het licht uitdelen onder het gezang van Ere zij God, dat is het werkelijke bewustzijn van het licht in de wereld en het kerstgevoel. Samen geeft warmte, liefdeskracht en leven. In gedachten visualiseer ik julie om me heen, en kijk daar zijn ook de Engelen vanuit Gods sferen. Want waar  "Espirit" ook mag zijn,waar God ook mag spreken,we zijn verbonden er is licht en liefde.
 
De duisternis heeft het licht niet in zijn macht gekregen, want immers licht en liefde overtreft alles. Nooit vergeten! En dit zal ook nooit gebeuren. Het heeft de laatste jaren door angst te verspreiden en de illusie te bekrachtigen, velen in chaos gestort, waardoor het verstand de overmacht neemt en de stille stem van het Hart-het Licht-de Kosmos niet of nauwlijks gehoord kan  worden. Stilte is de poort naar de ziel, en de ziel is de poort naar de geest naar God.Wie zich haast vertraagd de dingen. Alles heeft tijd nodig, en de hemel is overal waar God is, in waarheid, liefde en geborgenheid. Dus kom los van de angst(duisternis). Adem licht in en angst uit. Kom terug bij jezelf, stap uit de illusie en vertrouw, zie het goede.
 
In de schoonheid van de schepping vind ik iets terug van Gods bedoeling met de wereld. Het goede dat zij voor ogen heeft met moederaarde en met ons. Dit kan niet fout zijn. We wilden niet echt zien en werden in slaap gedompeld door macht en materie, wat nog steeds geprobeerd word. Zo verlies je grip op jezelf en het leven  en geven we de ander de macht om ons leven te bepalen.Maar de mens kan boven de stof uitstijgen door het benutten van zijn Goddelijke vermogens. Je bent een wezen van licht, kind van God, alles is je gegeven. Zo kan je je dichter tot het ideaal verheffen, en jouw leven en dat van je medemens rustig aan door bewustwording op zijn tijd verheffen. Zo heeft de illusie geen of weinig vat op je. Dan kun je jezelf en het licht trouw blijven, en de waarheid van de illusie onderscheiden.
 
Wij zijn beelddragers van God, dus vindt je bestemming. Echt, je doet ertoe, mooi mens, wezen van licht.
Kom tot mij neem mijn beide handen en ik zal je leiden  "Ik ben die ik ben". Wees niet bang om je leven te veranderen, om stappen terug te nemen, want je zal ontdekken dat minder meer is. Ik zorg immers voor al mijn schepselen. Deel, wat je aan de ander doet doe je ook aan mij. Dank, want we zijn een, zo vertegenwoordig je ook mij. Dat is Liefde, dat is Licht in de wereld brengen, wat begint bij jezelf.
 
We hebben bewust mogen worden van God door de mens geworden liefde van God door Jezus de Christus. God heeft de mens- de schepping- nodig om zichzelf te openbaren. Overstijg het kleine ik, kom tot jezelf. Het zal je zoveel geven bijvoorbeeld; in rust-door meditatie, 3 maal per dag 7 maal diep inademen door de neus naar de buik en uitademen door de mond, licht in, en zorgen enz. uitademen. Adem is leven.Hoog ademen is angst. Luister naar mooie muziek de Kosmische tonen klanken helpen echt. Zing, lach het leven tegemoet ook in moeilijke tijden als de levenspijn zwaar is.Positiviteit helpt echt, en geeft kracht om door te gaan. Wees blij met het kleine, en goed voor allen, zodat ook het grootse zich kan manifesteren.
 
Wij de mensheid, zijn de scheppers van de nieuwe tijd, dus heb jezelf lief en kijk in rust naar het leven en zie het goede, er gebeuren veel goede dingen.
Ik hoop dat het geloof in het Licht, Jesus de Cristus, God de bron van alle leven een prachtige lichtenergie van liefde, je het ‘weten’ zullen schenken en kracht zal geven van je werkelijke zijn, en daarmee het goede brengt. Dat het dat mag geven waardoor het zelf en het leven vrediger en beter wordt zoals bij  allen gebeurt die vanuit liefde leven, niet altijd  makkelijker maar beter in balans. Dat is Gods plan voor de schepping, voor al wat leeft - kosmos en aarde.
 
Neem die hand aan van God, van Jesus, of de engelen, of die van je naaste die je de helpende hand wil reiken. God zorgt, echt je zult het ervaren. Bewustwording in liefde doet wonderen.
 
Dank voor alles het afgelopen jaar, de kosmos, de bron, de Lichtengelen, de donateurs en al 
onze trouwe  bezoekers, en vrienden van Espirit.
 
Gezegende en gezellige kerstdagen
En voor 2023 een jaar vol bewustwording van jezelf en lichtkracht die alles overwint.
 
Gezondheid en levensvreugde.
Graag tot ziens  bij Espirit.
 
Mede namens het Bestuur , Elly Breed-Voorzitter-Spiritueel leidster

Spiritueel Centrum "Espirit" is gestopt met haar activiteiten in het centrum Hoek van 't IJ 29 en gaat verder als Stichting "Espirit".


Spirituele artikelen uit de winkel, zoals geneeskrachtige mineralen, sieraden, wierook, (boeddha)beelden en posters, maar ook meubilair uit het centrum zoals kasten, tafels, stoelen, kantoor- en keuken/bar inventaris, schilderijen, kandelaars, bloempotten en vazen, kerstspullen en nog veel meer zullen openbaar worden verkocht tegen zeer scherpe prijzen. Meubilair zeer geschikt voor buurthuizen en verenigingen.


Je bent van harte welkom in het weekend van:

Zaterdag 19 en zondag 20 november

Tijdstip: 10.00 - 16.00 uur

Adres: Hoek van 't IJ 29, Lelystad


Betaling: Contant of via QR-code.


Direct meenemen of ophalen bij de 1-malige ophaaldatum

Meer info bij het secretariaat op telefoonnummer 036 - 5366094

Ontwikkelingen Espirit


Lieve mensen, vrienden van Espirit,


Na de zomerstop gaat het nieuwe seizoen weer van start. Dit zal anders gaan dan verwacht of dat we gewend zijn. Door omstandigheden gaat ons Spiritueel Centrum aan de Hoek van ‘t IJ 29 in Lelystad sluiten. Dit is intens voor het bestuur de donateurs, onze cursisten, maar zeker ook voor alle bezoekers van onze openbare avonden.

Het nieuwe bestuur zal met Gods hulp en goede moed de Stichting Espirit voor Spirituele en Intuitieve bewustwording voortzetten, maar op een andere wijze, niet meer vanuit ons vertrouwde centrum. Over dit alles wordt u nader bericht.

Maar voor nu gaat het nieuwe bestuur onder leiding van de voorzitter en oprichtster, en Spiritueel leidster Elly Breed het huidige centrum liefdevol afronden voor allen die haar in het hart hebben gesloten.

Stichting Espirit blijft bestaan van waaruit gaandeweg weer mooie dingen mogen ontspruiten, die de mens zullen helpen in deze chaotische tijden van ommekeer. Wij wensen je mooie en sfeervolle bijeenkomsten toe en bevelen zeker onze 3 openbare avonden aan met mediums en genezers die werken vanuit hun hart, verbonden met Gods liefde en de kosmos.

Wij zullen u graag begroeten en ontmoeten.


Met een liefdevolle groet vanuit het bestuur,

Elly Breed

 

 

Bestuurswisseling

Per juni 2022 heeft een wisseling van het bestuur plaatsgevonden. Marjon Kuik is gestopt als voorzitter, Herman Kuik is gestopt als penningmeester en 
Birgitta Hogenbirk is gestopt als vice-voorzitter.

Het nieuwe bestuur bestaat uit:

Elly Breed - voorzitter
Simon Breed - penningmeester
Birgitta Hoegnbirk - secretaris
Shirley de Ruiter - 2e penningmeester

Wij danken Marjon en Herman voor hun jarenlange inzet voor Espirit.

2022-04-13 Paasfeest 2022 - door Elly Breed
Uit Licht zijn jullie geboren en tot het Licht zullen jullie wederkeren - lees de overdenking.

2022-03-06: Espirit: aanmelden voor een openbare avond vervalt per heden.
Het verzoek voor het aanmelden voor een openbare avond vervalt met ingang van heden, aangezien we het vermoeden hebben dat dit mogelijk een drempel is, wat natuurlijk niet de bedoeling is.
Nu het aanmelden vervalt, gaan we ervan uit dat we jullie allemaal weer kunnen verwelkomen, zodat we samen weer mooi avonden kunnen beleven in Bewustwording, Licht en Liefde en we ons weer kunnen verbinden met elkaar, juist in deze tijd.
Wij kijken er naar uit om jullie weer te zien en te ontmoeten.

2022-01-25: Espirit is weer geopend.
Naar aanleiding van de persconferentie van 25 januari zijn wij verheugd en dankbaar om te kunnen mededelen dat Espirit weer opengaat per 26-01-2022.
De eerste Openbare avond is op dinsdag 1 Februari 2022, Genezingsavond onder leiding van spiritueel genezer Alex de Lange.
Alle cursisten zijn apart geïnformeerd over de eerstvolgende cursus ochtend en of avond via de groepsapp van de betreffende cursus.
Voor de openbare avonden dient u zich weer aan te melden bij Marjon Kuik, mobiel 06 - 497 44 399 of per app. Meerdere avonden te gelijk doorgeven is natuurlijk mogelijk.

2022-01-14: Espirit gesloten t/m 25 januari 2022.
Als gevolg van de laatste persconferentie is Espirit GESLOTEN tot en met 25 januari 2022.
De cursisten voor de cursus Spiritueel Tekenen en Numerologie zijn via WhatsApp geinformeerd.

2021-07-28: Espirit heeft het programma voor het nieuwe seizoen 2021-2022 gepubliceerd.
We starten op donderdag 2 september met de eerste openbare avond. Gezien de Covid-19 maatregelen dient u zich van te voren aan te melden bij Marjon Kuik telefoonnummer 06 - 49 74 43 99 tot 1 oktober. Heeft u zich aangemeld en heeft u klachten, dan thuisblijven en verzoeken wij u zich af te melden.
Klik hier voor het Programma 2021-2022

2021-05-16 Pinksteren - overdenking door Elly Breed
Het feest van de Geest, Pinksteren overdenking door Elly Breed.

2021-03-29 Paasoverdenking

2021-03-29 Paasoverdenking - door Elly Breed
Even stilstaan bij het Paasfeest, het grote Spirituele feest van het leven – eeuwig leven, lees de overdenking.